Alliance Optikk Sola Alliance Optikk Sola
Meny

Lokale saker

Hva er nattlinser?

KLART SYN – UTEN BRILLER ELLER KONTAKTLINSER

Vil du se klart, uten briller og kontaktlinser hver dag? Med nattlinser kan du få ønsket ditt oppfylt. Nattlinser er en formstabil kontaktlinse med helt spesielle egenskaper. Du bruker de om natten, og mens du sover omformer linsen hornhinnen din. Når du står opp om morgenen, tar du ut linsen, og ser klart hele dagen, uten å måtte bruke briller eller kontaktlinser.

 

Alternativ til Lasik-operasjon

I motsetning til en operasjon, gir denne korrigeringen ingen varige forandringer. Hvis du bare slutter å bruke linsene, går synet ditt tilbake til utgangspunktet. Resultatet av nattlinser og operasjon kan imidlertid sammenlignes. Et skarpt og klart syn, uten briller eller kontaktlinser. Nattlinser er et risikofritt alternativ.

 

Slik fungerer de

Nattlinsene omformer øyets hornhinne mens du sover, slik at du ser tydelig neste dag. Allerede den første natten vil du oppleve en merkbar forandring, og etter 3-12 dager vil du som regel oppnå linsenes fullstendige virkning. Effekten fra nattlinsene virker dagen lang, og i minst 16 timer. Jo lavere styrke, desto lengre effekt. Det er hornhinnens fleksibilitet som gjør dette mulig!

Den ortokeratologiske prosessen drar nytte av elastisiteten i den menneskelige hornhinnen. I løpet av natten omformer linsen hornhinnen helt nøyaktig i mikrometer, som avtrykk i en form. Denne omformingen varer i minst 16 timer, før den finner tilbake til sin naturlige form. Det betyr også at så snart du ikke lenger bruker nattlinsene, vil hornhinnen i løpet av kort tid finne tilbake til sin naturlige form.

 

 

Kan brukes av de fleste nærsynte

Nattlinser kan korrigere nærsynthet med opptil -5,50D. Ca. 75 % av alle nærsynte faller inn under denne kategorien. Linsene kan også korrigere bygningsfeil på opptil -2,50D og lesestyrke på opptil +1,75.

 

Tilpasses bare av spesialister

Vi på Sola Optikk er kvalifisert kontaktlinsespesialist, og vi kan vurdere om øynene dine er egnet til å bruke nattlinser. Linsene blir spesialfremstilt for akkurat dine øyne, utifra nøyaktige målinger. I begynnelsen vil det forekomme daglige kontroller, for å sjekke at den ønskede effekten skapes og kontrollere linsens passform. Deretter vil vi kontrollere én gang hver 6. måned. Personer med øyesykdommer skal ikke tilpasses med nattlinser.

 

 

Bremser utviklingen av nærsynthet hos barn

En rekke studier viser at bruker du nattlinser, bremser du utviklingen av nærsyntheten. Det vil si at et barn på 12 år, med ca. -1,00D, som begynner å bruke briller eller vanlige kontaktlinser, som voksen ender med en styrke på omtrent -3,00D–4,00D, mens en 12-åring med -1,00D som begynner å bruke nattlinser typisk ender opp med omkring -2,00D i styrke som voksen.

Les mer om nattlinser til barn

 

Nysgjerrig?

Ta kontakt med optiker Mette Finnebråten på tlf 51 69 58 90 eller kom innom i butikken


Kategorier: Nattlinser